Creatius

Andreu Carulla – Constel·lació circumpolar

UIC Barcelona acaba d’obrir les portes de la seva nova Clínica Universitària de Suport en Malalties Avançades i Cures Pal·liatives Cuides. La clínica, situada a la planta 2 de l’Hospital Universitari General de Catalunya, està formada per un equip multidisciplinari de professionals de diferents especialitats com la medicina, la infermeria, la psicologia i el treball social i neix amb la voluntat de cuidar i acompanyar de manera integral, activa i personalitzada pacients amb malalties avançades i les seves famílies. Es tracta d’un projecte forjat al llarg de diversos anys i que ha estat possible gràcies a la implicació i el compromís d’empreses i institucions.

UIC Impars Judit Canela

Judit Canela “M’agrada trobar projectes que em permetin tenir la sensació que estic aportant alguna cosa útil a la societat”

“Impars” ha triat enguany la il·lustradora Judit Canela per fer la postal de Nadal 2021 de UIC Barcelona. Per a la seva proposta, titulada “Vincles”, Canela ha optat per recrear un moment íntim de la Sagrada Família, en el qual Josep, Maria i el nen Jesús s’abracen com a símbol de la unió familiar tan representativa d’aquestes festes. Conversem amb ella per repassar la seva trajectòria artística.

Nuria Riaza “El dolor pot ensenyar-nos molt sobre nosaltres mateixos i ens fa més forts”

Nuria Riaza és l’artista triada per “Impars” per fer la postal de Nadal del 2020 de UIC Barcelona. Per a l’obra, que porta per títol “D’herències i tradicions”, l’artista s’ha basat en els seus records infantils, en el Nadal al poble dels seus pares amb tota la família unida. El resultat és un dibuix de la Sagrada Família fet amb bolígraf BIC al qual s’han incorporat elements de color mitjançant el brodat de les flors i els ornaments de l’escena central, composta a manera d’estampeta antiga. Conversem amb ella per repassar la seva trajectòria artística.

UIC Impars Marina Anaya

Marina Anaya “És important adquirir un compromís amb el costat feliç de la vida”

Marina Anaya és l’artista seleccionada per “Impars” per crear la postal de Nadal de 2019 de UIC Barcelona. L’obra, titulada “Natividad”, és un collage elaborat a partir de trossos de gravats i representa la imatge tradicional de la Sagrada Família que es fon en una abraçada. Conversem amb l’artista sobre la seva trajectòria i sobre la col·laboració amb la nostra universitat.

Cinta Vidal “No podem veure el món només des d’un punt de vista.”

Ara Impars i UIC Barcelona School of Architecture han sumat forces per portar el talent de Cinta Vidal a les parets de la nostra universitat. La façana de l’Aula Magna i la portalada d’entrada del Campus Barcelona acolliran, a partir del mes de maig, un gran mural que pretén ser una al·legoria de la universitat com a espai generador de coneixement. Parlem amb ella de la seva trajectòria i d’aquest nou projecte.

Carla Cascales Alimbau“Si crees de cor, és inevitable que reflecteixis qui ets”

Carla Cascales Alimbau és l’artista seleccionada per “Impars” per crear els trofeus del WeCare Festival. La seva proposta consisteix en tres esferes de vidre irregular que, al seu torn, integren tres petites esferes de fusta. El vidre, representa l’energia que totes les persones desprenem, mentre que la fusta s’associa amb el caràcter més dens i matèric del propi cos. Si algú podia plasmar la fragilitat de la fi de la vida que representen els premis WeCare, aquesta és Carla Cascales Alimbau.

Roser Matas “Sent constant i rigorosa, la inspiració es pot entrenar”

Roser Matas és l’artista seleccionada per “Impars” per crear la postal de Nadal de 2018 de UIC Barcelona. L’obra consisteix en una adaptació de L’adoració dels pastors (1505-1510) de Giorgione, en la qual els personatges de la Roser visiten l’adoració a través de la tècnica anomenada fotocomposició. Ella decideix batejar la seva reinterpretació amb el títol Visitant l’adoració dels pastors.

Mar de la Llave “L’art busca apropar-te a quelcom inexplicable”

Dissenyadora gràfica. Barcelona, 1992. Grau en Disseny i Projectes Editorials per l’Elisava Barcelona School of Design and Engineering. Ha treballat projectes d’editorial, identitat, web, tipografia, digital, i direcció d’art. Ha impartit conferències a FIU Bcn at DHUB Barcelona i al Blanc Festival 2014.

La Mar va ser la primera artista talent “Impars”. L’encàrrec va ser el disseny de la felicitació de Nadal del 2016, una obra original collage digital de 40 × 40 cm.