Creatius

uic_impars_chiquinquira_carbo_highlight

Chiquinquirá Carbó “Quan pinto m’oblido del món”

Pintora i professora de dibuix. A més a més d’estudiar Belles Arts, és graduada en Psicologia i màster en Direcció Cinematogràfica. Ha fet realitat el seu gran somni de la infància i ha convertit la seva passió en la seva feina. La creativitat i la formació l’han portada a explorar diverses expressions artístiques com l’escriptura, la fotografia i el cinema. Ha exposat la seva obra a l’Espai Jove Casa Sagnier i enguany és l’artista que, sota el projecte “Impars”, ha creat l’obra Nativitat, realitzada per a UIC Barcelona amb motiu del Nadal de 2023. Ens trobem amb Chiquinquirá Carbó tal com li agrada: a l’aire lliure, envoltada de bellesa i de naturalesa, als jardins de la Tamarita de Barcelona, la seva ciutat natal.

UIC Impars - Joana Santamans

Joana Santamans “M’agrada caçar la bellesa i immortalitzar-la perquè la recordem quan no som capaços de veure-la”

Pintora i il·lustradora. Apassionada de la natura. Té més de 23 mil seguidors a Instagram, dos llibres, VIDA. Bestiari il·lustrat i VIDA. Herbari il·lustrat, que són un èxit i, a més a més de ser de les il·lustradores catalanes més conegudes, és l’autora de l’obra Naixement, realitzada per a UIC Barcelona amb motiu d’aquest Nadal 2022. Joana Santamans és energia pura, és talent i inconformisme. Ens obre les portes de casa seva i, al final del passadís, per on corre la seva filla i el seu gos, arribem al seu estudi. Es respira l’art —desenes de pinzells, cavallets, pintures de tot tipus i làmines de flors i d’animals a les parets que arriben fins al sostre—, però també hi és present la tecnologia —amb dos grans ordinadors, on Santamans digitalitza les seves creacions—. Tot i que l’han entrevistat gairebé tots els mitjans nacionals, volem saber-ne una mica més i sobretot saber com va ser el procés per crear Naixement.

Andreu Carulla – Constel·lació circumpolar

UIC Barcelona acaba d’obrir les portes de la seva nova Clínica Universitària de Suport en Malalties Avançades i Cures Pal·liatives Cuides. La clínica, situada a la planta 2 de l’Hospital Universitari General de Catalunya, està formada per un equip multidisciplinari de professionals de diferents especialitats com la medicina, la infermeria, la psicologia i el treball social i neix amb la voluntat de cuidar i acompanyar de manera integral, activa i personalitzada pacients amb malalties avançades i les seves famílies. Es tracta d’un projecte forjat al llarg de diversos anys i que ha estat possible gràcies a la implicació i el compromís d’empreses i institucions.

UIC Impars Judit Canela

Judit Canela “M’agrada trobar projectes que em permetin tenir la sensació que estic aportant alguna cosa útil a la societat”

“Impars” ha triat enguany la il·lustradora Judit Canela per fer la postal de Nadal 2021 de UIC Barcelona. Per a la seva proposta, titulada “Vincles”, Canela ha optat per recrear un moment íntim de la Sagrada Família, en el qual Josep, Maria i el nen Jesús s’abracen com a símbol de la unió familiar tan representativa d’aquestes festes. Conversem amb ella per repassar la seva trajectòria artística.

Nuria Riaza “El dolor pot ensenyar-nos molt sobre nosaltres mateixos i ens fa més forts”

Nuria Riaza és l’artista triada per “Impars” per fer la postal de Nadal del 2020 de UIC Barcelona. Per a l’obra, que porta per títol “D’herències i tradicions”, l’artista s’ha basat en els seus records infantils, en el Nadal al poble dels seus pares amb tota la família unida. El resultat és un dibuix de la Sagrada Família fet amb bolígraf BIC al qual s’han incorporat elements de color mitjançant el brodat de les flors i els ornaments de l’escena central, composta a manera d’estampeta antiga. Conversem amb ella per repassar la seva trajectòria artística.

Carla Cascales Alimbau “Si crees de cor, és inevitable que reflecteixis qui ets”

Carla Cascales Alimbau és l’artista seleccionada per “Impars” per crear els trofeus del WeCare Festival. La seva proposta consisteix en tres esferes de vidre irregular que, al seu torn, integren tres petites esferes de fusta. El vidre, representa l’energia que totes les persones desprenem, mentre que la fusta s’associa amb el caràcter més dens i matèric del propi cos. Si algú podia plasmar la fragilitat de la fi de la vida que representen els premis WeCare, aquesta és Carla Cascales Alimbau.

UIC Impars Marina Anaya

Marina Anaya “És important adquirir un compromís amb el costat feliç de la vida”

Marina Anaya és l’artista seleccionada per “Impars” per crear la postal de Nadal de 2019 de UIC Barcelona. L’obra, titulada “Natividad”, és un collage elaborat a partir de trossos de gravats i representa la imatge tradicional de la Sagrada Família que es fon en una abraçada. Conversem amb l’artista sobre la seva trajectòria i sobre la col·laboració amb la nostra universitat.

Cinta Vidal “No podem veure el món només des d’un punt de vista.”

Ara Impars i UIC Barcelona School of Architecture han sumat forces per portar el talent de Cinta Vidal a les parets de la nostra universitat. La façana de l’Aula Magna i la portalada d’entrada del Campus Barcelona acolliran, a partir del mes de maig, un gran mural que pretén ser una al·legoria de la universitat com a espai generador de coneixement. Parlem amb ella de la seva trajectòria i d’aquest nou projecte.

Roser Matas “Sent constant i rigorosa, la inspiració es pot entrenar”

Roser Matas és l’artista seleccionada per “Impars” per crear la postal de Nadal de 2018 de UIC Barcelona. L’obra consisteix en una adaptació de L’adoració dels pastors (1505-1510) de Giorgione, en la qual els personatges de la Roser visiten l’adoració a través de la tècnica anomenada fotocomposició. Ella decideix batejar la seva reinterpretació amb el títol Visitant l’adoració dels pastors.